Categories
Internet Marketer

Cara untuk tetapkan fungsi AUTO REPLY FB Pages Anda.

Pada artikel kali ini saya ingin kongsikan bagaimana untuk mengaktifkan fungsi AUTOREPLY di dalam FB PAGES anda.Fungsi ini amat menarik sekali supaya anda dapat memberikan maklumbalas yang pantas kepada prospek yang menghubungi anda melalui Mesengger di dalam FB PAGES.Gambar dibawah ini menunjukkan satu mesej secara automatik yang di pasang di dalam FB Pages Genius Hartanah saya.

Cara_autoreply_FB_pages

Apabila En Hmd Puad ini PM saya melalui Pages, secara automatiknya sistem akan menghantar REPLY seperti di dalam kotak merah di atas. Anda boleh menetapkan mesej yang ingin dipaparkan kepada prospek tersebut.Ini secara tidak langsung dapat meningkatkan lagi Engagement antara anda dan prospek tersebut.

Cara untuk tetapkan Fungsi Autoreply FB Pages :

  1. Pergi ke bahagian Pages anda dan Klik pada butang Setting.

Cara_autoreply_Fbpages2

 

2. Klik kepada Tab “Message”

cara_autoreply_fbpages

3.      Di bahagian “Send Instant Reply to anyone who messages your pages” Tukar kepada YES.(No.1 di dalam               gambar )

Cara_autoreply_fbpages4

4. Edit Message yang anda kehendaki di (1) dan mesej tersebut akan di display di dalam kotak hijau di (2). Anda            juga boleh masukkan personalize sekiranya perlu.

Cara_autoreply_Fbpages5

5. Akhir sekali tekan butang SAVE.

Dan sekarang anda telah mempunyai sistem yang boleh menghantar mesej secara automatik kepada prospek yang PM anda dengan PANTAS.

Selamat Mencuba.

KONGSIKAN ARTIKEL INI SEKIRANYA BERMANFAAT BAGI ANDA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *