Categories
Internet Marketer

Pendedahan Facebook Algorithm Yang Tak Ramai Orang Tahu

Anda seorang usahawan yang menggunakan FB ads sebagai medium pemasaran yang utama?.Mungkin Video berdurasi 10 minit ini dapat memberi gambaran lebih jelas bagaimana sesebuah iklan itu di perlihatkan kepada audience anda.

Categories
Internet Marketer

Rahsia Pemasaran Instagram Dibongkarkan Oleh Sifu Instagam

[Artikel ini merupakan tulisan asal dari Sifu Instagram Malaysia Tuan Aulis Uwais]

Dah pernah belajar Pemasaran Instagram tapi sale masih suam-suam?

Ini bukan salah dengan siapa anda belajar. Tapi anda tak kuasai teknik asas tentang pemasaran Instagram. Kalau dah belajar pun tapi tak apply buat apa.Pergi belajar advance macam mana pun tapi yang asas anda tinggalkan jangan harap sale nak meletup lah.

insta

Dalam gambar ni Jimmy cakap hari-hari whatsapp masuk lepas belajar dari Video Gerilla Instagram yang saya berikan. Yang saya ajar cuma asas sahaja. Belum cerita content yang patut digunakan untuk pemasaran.Macam saya cerita. Asas kalau takde. Memang tak jalan. Jadi dekat sini saya share sikit cara asas pemasaran di Instagram.

100% Pelanggan Membeli Kerana EMOSI

Anda kena ingat. Orang membeli kerana emosi. Kalau takde sebab mereka nak beli memang mereka ni takkan beli walaupun anda bagi promosi gila macam mana pun.Tapi macam mana nak wujudkan pembelian tu kalau orang tak tau pun tentang produk atau servis yang anda tawarkan?

Ini Rahsianya..

2016-08-30_1153

 

Kalau anda tengok profile camtu ade mood ke nak membeli produk dengan diorang?

TESTIMONI memang penting dalam apa-apa jenis bisnes pun sebab perkara ni lah yang membuatkan orang membeli.Dalam gambar tu bukan tak bagus letak gambar whatsapp untuk tarik minat pelanggan untuk membeli tapi ada cara yang lebih bagus dari tu. Dan cara ni lebih menarik.

Cara Letak Gambar Testimoni

Gambar testimoni wajib letak. Tapi bukan letak gambar screenshot whatsapp.Pernah ke anda tengok company besar-besar letak gambar whatsapp? Tak kan? Jadi dengar nasihat saya dan ikut apa yang saya cuba ajar.Teknik mampu tarik 30% (mungkin lebih) pelanggan baru untuk membeli dengan anda.

Step by Step..

Kalau anda menjual di Instagram mesti la pelanggan yang anda dapat ni dari Instagram kan?Syarat asas pemasaran di Instagram adalah anda kena buat orang berkata-kata tentang bisnes anda di Instagram.

Ini caranya..

  1. Dapatkan seorang customer baru atau lama.
  2. Setiap kali mereka buat pembelian mintak mereka ambil gambar produk anda ( yang dah sampai dekat pelanggan anda ).
  3. Minta mereka post di Instagram mereka sambil mention nama kedai Instagram anda.

Semudah itu sahaja…

Dengan cara ni mungkin kawan-kawan (follower) mereka yang lihat gambar yang dia post akan lihat pulak Instagram anda.

Senang kan? Tapi bukan sampai sini je. Akan ade sambungan lagi.Lepas dah minta mereka buat macam saya suruh kat atas tu pergi famouskan mereka pulak. Maksud saya repost gambar yang mereka post tadi di Instagram anda.Promote sesama sendiri. Cara ni akan membuatkan pelanggan kita ingat tentang kita dan sentiasa mempromote kita selepas itu. Tak guna modal pun. Free…

Tapi masa repost tu jangan lupa tag dan mention customer kita tu. Dan jangan lupa follow akaun Instagram mereka.

Sebab kita nak membentuk silaturrahim la kononnya. Serius. Saya tak main-main.

Berminat nak beajar lanjut berkaitan dengan Pemasaran Instagram dengan Tuan Aulis Uwais?

DOWNLOAD 3 SIRI VIDEO PERCUMA PEMASARAN ISTAGRAM DI SINI

Categories
Internet Marketer

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Menjalankan Perniagaan Internet Sekarang

Apabila bercakap berkaitan dengan perniagaan internet pada masa kini ia sudah tidak asing lagi berikutan perkembangan media sosial yang semakin mudah di akses oleh semua orang. Tidak seperti 6 tahun yang lepas, perniagaan internet ini sudahpun wujud , tetapi oleh kerana pelbagai masalah teknikal yang dihadapi oleh mereka yang ingin memulakan bisnes internet maka niat tersebut terpaksa dibatalkan.

Terima kasih kepada perkembangan teknologi masa kini kerana ianya amat mudah untuk anda memulakan perniagaan di internet. Semudah A,B dan C sahaja. Contohnya untuk membuat sesuatu laman web untuk mengiklankan produk anda, anda tidak perlu lagi untuk membina laman web, membeli domain dan hosting,atau belajar berkaitan Coding dan sebagainya sebab sekarang ada satu software yang hanya memerlukan kemahiran drag and drop sahaja. Memang cukup mudah dan senang digunakan.

Perkongsian kali ini adalah untuk memberi pengenalan kepada anda 5 sebab mengapa anda perlu untuk menceburi perniagaan internet ini sekarang.

1. Perkembangan Media Sosial.

Manusia kini dihubungkan melalui media-media sosial contohnya seperti Facebook, Twitter, dan Instagram.Secara tak langsung medium untuk mengiklankan kepada mereka sudah menjadi amat mudah. Statistik menunjukkan sebanyak 18 juta rakyat di Malaysia menggunakan Facebook (lebih dari 70% daripada jumlah penduduk di Malaysia mempunyai akaun Facebook yang aktif). Jadi amatlah rugi sekiranya anda tidak menggunakan peluang yang tersedia ini untuk menjana pendapatan melaluinya.

Sebab_mulakan_perniagaan_internet

2. Perkembangan Teknologi.

Anda menggunkan telefon pintar sekarang ini? Tahniah kerana anda boleh mulakan perniagaan internet ini dimana-mana sahaja hanya dengan menggunakan telefon pintar anda sekarang. Lebih dari 20 Juta orang rakyat Malaysia memiliki telefon pintar dan jumlah itu akan semakin meningkat setiap tahun.Ini secara tidak langsung ia memperluaskan lagi pasaran dalam perniagaan internet. Malah ada dikalangan peniaga barangan fizikal juga telah beralih kepada penjualan secara online.

3. Tanpa mengeluarkan Modal yang besar.

Anda tidak perlu mempunyai produk sendiri untuk menjalankan pernigaan internet.Anda hanya perlu promosikan produk orang lain dan anda dibayar komisyen berdasarkan jualan yang diperolehi.Teknik ini dinamakan Affiliate dan Dropship. Bahkan anda juga tidak perlu keluarkan modal yang besar untuk menyewa atau membeli lot kedai untuk dijadikan premis perniagaan. Cukup sekadar dengan membuka “kedai online” menggunakan medium yang percuma seperti Facebook dan Blog sahaja.

KLIK DI SINI untuk melihat bagaimana untuk Setup Laman Web hanya dengan drag and drop sahaja

4. Meningkatkan Pendapatan Sampingan.

Untuk memulakan perniagaan internet ini anda tidak perlu untuk mengorbankan pekerjaan hakiki anda sekarang ini.Anda boleh mulakan secara part-time sahaja dan peruntukkan 1-2 jam setiap hari untuk melihat perkembangan perniagaan internet anda. Jadi sekarang anda telah berjaya mencipta pendapatan sampingan (Side Income) yang boleh meningkatkan kehidupan anda sekeluarga.

5. Masa yang Fleksible dan 24 Jam.

Kedai anda tidak akan pernah “REHAT” disebabkan perniagaan ini adalah secara online 24 jam tanpa henti. Jadi anda tidak perlu lagi risau sekiranya anda sakit dan tidak boleh membuka kedai.Masa yang diperuntukkan untuk melihat perkembangan pernigaan ni juga aalah fleksible, anda tidak perlu monitor secara hari-hari,cukup sekadar melayan PM dan menguruskan tempahan pelanggan. Ada juga perniagaan internet yang hanya memerlukan 1 CLICK sahaja untuk menghantar produk kepada pelanggan.

Sekarang ini cuma tinggal persoalan sama ada anda MAHU atau TIDAK sahaja kerana saya yakin jika anda mulakan perniagaan internet ini sekarang,anda bakal kuasai pasaran pernigaan dalam apa juga bidang pada masa akan datang.

TIDAK TAHU BAGAIMANA UNTUK MEMULAKAN PERNIAGAAN INTERNET? MARI SAYA TUNJUKKAN STEP BY STEP CARA MULAKAN PERNIAGAAN INTERNET.KLIK SINI SEKARANG!

Categories
Home top Internet Marketer

Susah Close Sale? Ikuti 4 Langkah Simple Close Sale guna Whatsapp

close sale whatsapp2

Anda seorang peniaga online?Artikel ini khas untuk anda.

Pernah tak mengalami keadaan apabila banyak prospek yang bertanya berkaitan dengan produk anda,tetapi selepas anda reply whatsapp mereka..krik..krik..krik..(tiada sebarang jawapan).Yang lagi bestnya apabila anda cuba menghubungi semula untuk follow up panggilan anda langsung tidak dijawab.Ini antara masalah yang sering dihadapi oleh peniaga-peniaga ONLINE dan jika tidak dirawat boleh menyebabkan bisnes anda lingkup.

Berita baiknya disini terdapat beberapa FORMULA KHAS STEP BY STEP yang anda boleh gunakan untuk memastikan pelanggan berkata “YA” kepada produk anda.Berikut antara langkah-langkah yang perlu anda ambil sewaktu seseorang menghubungi anda untuk bertanya berkaitan dengan produk.

KLIK SINI untuk mendapatkan panduan lengkap Close Sale dengan Whatsapp

1. Jangan berikan harga terlebih dahulu.

Kebiasaanya apabila seseorang menghubungi anda melalui whatsapp ,perkara yang pertama yang bermain di fikiran mereka adalah harga.Pernah dapat mesej sebegini..PM price?. Apa yang berlaku apabila anda terus memberikan harga? Keberangkalian untuk mereka mendengar kata-kata anda selepas itu adalah tipis disebab mereka sudah mendapat apa yang mereka mahukan.Jadi apa yang perlu anda lakukan jika mereka meminta harga dari anda?

Maaf sis sebelum itu boleh saya bertanyakan beberapa soalan ,sebab saya nak pastikan adakah produk ini sesuai atau tidak kepada sis

 2. Kuasai perbualan dengan prospek anda.

Bagaimana untuk mengusai perbualan?Mudah sahaja apa yang penting anda kena sentiasa bertanyakan soalan kepada prospek anda.Contoh soalan yang boleh ditanyakan adalah seperti nama siapa tinggal di mana dan sebagainya.Ini juga dikenali sebagai Instant Rapport.Biar mereka merasai seolah-olah mereka telah lama mengenali anda.Apabila perasaan TRUST mula dibina maka lebih senang untuk anda teruskan berbual dengan mereka.

Soalan wajib yang anda perlu tanyakan ialah soalan apakah masalah yang sedang dihadapi oleh mereka :

Sis nak beli produk ini sebab masalah apa yer?Mana lah tahu saya boleh bantu?”

3. Mendengar dengan penuh teliti.

Maksud mendengar ini bukannya anda kena hubungi prospek tersebut dan bercakap melalui telefon.Cukup sekadar mengiyakan apa yang mereka cuba terangkan kepada anda.Anda boleh menulis seperti…owh..okay..betul tu..saya sokong dan sebagainya sebagai ayat seolah-olah anda memahami masalah mereka tersebut.Teknik ini nampak simple tetapi sangat berkesan.

Soalan seterusnya yang anda perlu tanyakan ialah :

Adakah sis pernah mencuba produk lain sebelum ini?”

Apabila mereka menceritakan pengalaman dengan produk sebelum ini, JANGAN SESEKALI anda menjatuhkan produk yang lain tersebut.Cukup sekadar anda berkata bersetuju dan nyatakan kelebihan produk anda kepada mereka.Contoh ayat yang boleh digunakan adalah seperti berikut :

Betul tu sis, ada seorang customer saya dulu pun mengalami masalah yang sama tetapi alhamdulillah setelah menggunakan produk ini masalah _________ ini pun hilang.

KLIK SINI untuk mendapatkan panduan lengkap Close Sale dengan Whatsapp

4. Close Sale dengan yakin.

Jangan takut-takut untuk close sale.Tanya kepada prospek anda berapa unit yang ingin dibeli dan bila pembayaran akan dibuat.Jangan sekadar menjual hanya satu unit sahaja.Tawarkan pakej yang lebih menguntungkan kepada prospek anda dengan memberikan diskaun kepada mereka.. Anda boleh tanya soalan seperti berikut :

“Berapa unit sis nak cuba?Kalau beli 2 unit akan dapat diskaun 20%.Satu lagi ini mungkin sis boleh bagi kepada ibu, sedara mara terdekat atau rakan yang mengalami masalah yang sama dengan sis”

Panduan diatas merupakan sebahagian daripada teknik yang diajarkan melalui ebook Skrip Close Sales dengan mengunakan Whatsapp.Untuk mendapatkan teknik-teknik Close Sale yang lebih Advance lagi anda boleh klik pada link ini —> Skrip Close Sale.

ARTIKEL IN BERGUNA KEPADA ANDA?

KONGSIKAN ARTIKEL INI DENGAN RAKAN-RAKAN ANDA

Categories
Internet Marketer

Cara untuk tetapkan fungsi AUTO REPLY FB Pages Anda.

Pada artikel kali ini saya ingin kongsikan bagaimana untuk mengaktifkan fungsi AUTOREPLY di dalam FB PAGES anda.Fungsi ini amat menarik sekali supaya anda dapat memberikan maklumbalas yang pantas kepada prospek yang menghubungi anda melalui Mesengger di dalam FB PAGES.Gambar dibawah ini menunjukkan satu mesej secara automatik yang di pasang di dalam FB Pages Genius Hartanah saya.

Cara_autoreply_FB_pages

Apabila En Hmd Puad ini PM saya melalui Pages, secara automatiknya sistem akan menghantar REPLY seperti di dalam kotak merah di atas. Anda boleh menetapkan mesej yang ingin dipaparkan kepada prospek tersebut.Ini secara tidak langsung dapat meningkatkan lagi Engagement antara anda dan prospek tersebut.

Cara untuk tetapkan Fungsi Autoreply FB Pages :

  1. Pergi ke bahagian Pages anda dan Klik pada butang Setting.

Cara_autoreply_Fbpages2

 

2. Klik kepada Tab “Message”

cara_autoreply_fbpages

3.      Di bahagian “Send Instant Reply to anyone who messages your pages” Tukar kepada YES.(No.1 di dalam               gambar )

Cara_autoreply_fbpages4

4. Edit Message yang anda kehendaki di (1) dan mesej tersebut akan di display di dalam kotak hijau di (2). Anda            juga boleh masukkan personalize sekiranya perlu.

Cara_autoreply_Fbpages5

5. Akhir sekali tekan butang SAVE.

Dan sekarang anda telah mempunyai sistem yang boleh menghantar mesej secara automatik kepada prospek yang PM anda dengan PANTAS.

Selamat Mencuba.

KONGSIKAN ARTIKEL INI SEKIRANYA BERMANFAAT BAGI ANDA