Categories
Internet Marketer

Rahsia Pemasaran Instagram Dibongkarkan Oleh Sifu Instagam

[Artikel ini merupakan tulisan asal dari Sifu Instagram Malaysia Tuan Aulis Uwais]

Dah pernah belajar Pemasaran Instagram tapi sale masih suam-suam?

Ini bukan salah dengan siapa anda belajar. Tapi anda tak kuasai teknik asas tentang pemasaran Instagram. Kalau dah belajar pun tapi tak apply buat apa.Pergi belajar advance macam mana pun tapi yang asas anda tinggalkan jangan harap sale nak meletup lah.

insta

Dalam gambar ni Jimmy cakap hari-hari whatsapp masuk lepas belajar dari Video Gerilla Instagram yang saya berikan. Yang saya ajar cuma asas sahaja. Belum cerita content yang patut digunakan untuk pemasaran.Macam saya cerita. Asas kalau takde. Memang tak jalan. Jadi dekat sini saya share sikit cara asas pemasaran di Instagram.

100% Pelanggan Membeli Kerana EMOSI

Anda kena ingat. Orang membeli kerana emosi. Kalau takde sebab mereka nak beli memang mereka ni takkan beli walaupun anda bagi promosi gila macam mana pun.Tapi macam mana nak wujudkan pembelian tu kalau orang tak tau pun tentang produk atau servis yang anda tawarkan?

Ini Rahsianya..

2016-08-30_1153

 

Kalau anda tengok profile camtu ade mood ke nak membeli produk dengan diorang?

TESTIMONI memang penting dalam apa-apa jenis bisnes pun sebab perkara ni lah yang membuatkan orang membeli.Dalam gambar tu bukan tak bagus letak gambar whatsapp untuk tarik minat pelanggan untuk membeli tapi ada cara yang lebih bagus dari tu. Dan cara ni lebih menarik.

Cara Letak Gambar Testimoni

Gambar testimoni wajib letak. Tapi bukan letak gambar screenshot whatsapp.Pernah ke anda tengok company besar-besar letak gambar whatsapp? Tak kan? Jadi dengar nasihat saya dan ikut apa yang saya cuba ajar.Teknik mampu tarik 30% (mungkin lebih) pelanggan baru untuk membeli dengan anda.

Step by Step..

Kalau anda menjual di Instagram mesti la pelanggan yang anda dapat ni dari Instagram kan?Syarat asas pemasaran di Instagram adalah anda kena buat orang berkata-kata tentang bisnes anda di Instagram.

Ini caranya..

  1. Dapatkan seorang customer baru atau lama.
  2. Setiap kali mereka buat pembelian mintak mereka ambil gambar produk anda ( yang dah sampai dekat pelanggan anda ).
  3. Minta mereka post di Instagram mereka sambil mention nama kedai Instagram anda.

Semudah itu sahaja…

Dengan cara ni mungkin kawan-kawan (follower) mereka yang lihat gambar yang dia post akan lihat pulak Instagram anda.

Senang kan? Tapi bukan sampai sini je. Akan ade sambungan lagi.Lepas dah minta mereka buat macam saya suruh kat atas tu pergi famouskan mereka pulak. Maksud saya repost gambar yang mereka post tadi di Instagram anda.Promote sesama sendiri. Cara ni akan membuatkan pelanggan kita ingat tentang kita dan sentiasa mempromote kita selepas itu. Tak guna modal pun. Free…

Tapi masa repost tu jangan lupa tag dan mention customer kita tu. Dan jangan lupa follow akaun Instagram mereka.

Sebab kita nak membentuk silaturrahim la kononnya. Serius. Saya tak main-main.

Berminat nak beajar lanjut berkaitan dengan Pemasaran Instagram dengan Tuan Aulis Uwais?

DOWNLOAD 3 SIRI VIDEO PERCUMA PEMASARAN ISTAGRAM DI SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *